Een transparant huis met veel glas; een huis waarin binnen buiten is en buiten binnen en kan versmelden met de omliggende natuur. Ieder detail binnen en buiten de woning klopt, is op zijn plaats en daardoor in evenwicht. Trappen met doorkijken, stalen ramen, lengteassen, lichtstraten. De materiaalkeuze die bij dit huis is toegepast is opmerkelijk: stucwerk met zwarte houten delen, staal, beton en zink. Bij dit ontwerp liet Marcel Wolterinck zich inspireren door de architectuur van de gepotdekselde houten huizen op Long Island bij New York.

Als opmerkelijk stijlkenmerk ontwierp Wolterinck een twintig meter lange "lichtstraat" die alle ruimten in huis met elkaar verbindt: een gang met een glazen dak. Dat schept de illusie dat je de wolken en sterren aan kunt raken. Het daglicht en de nacht kruipen in het huis, ze brengen het buiten binnen.
Dat gevoel wordt versterkt door de enorme achtergevel van acht meter glas. De twee veranda's en buitenhaarden laten zien hoe mooi en inspirerend het leven op de hei kan zijn.

De bekende ingetogen stijl en het kleurgebruik zorgen voor rust en balans. Het huis op de hei is in harmonie met de omgeving en haar bewoners. Natuurlijk had Marcel Wolterinck het allerliefst gekozen voor een huis zonder muren. Waar binnen en buiten samen één zijn. Dit is zijn uiterste concessie.