Een opvallend maar ook een ingetogen huis. Met een buitengevel van red cederhout dat onder invloed van het weer vergrijst en een mooi harmonisch beeld oplevert met de omgeving. Met een dak van zink. De vertrekken zijn voorzien van hoge deuren en geven de ruimte letterlijk de vrije loop, waardoor ook de tuin bij het interieur is betrokken. Grote ramen zorgen voor een mooie lichtinval.
In de acht meter hoge hal waarin wit en zwart elkaar afwisselen, richt zich een brede trap omhoog. Uitkomend in een loftachtig vertrek met een langgerekt daglicht. Twee punten worden met elkaar verbonden door middel van een denkbeeldige as, door middel van open haarden die in elkaars verlengde liggen en op elkaar uitzien. Dit schept een gevoel van ruimte, evenwicht en spanning.

Rust en ingetogenheid zijn elementen die op het hele huis betrekking hebben. Transparantie en symmetrie versterken dat gevoel. Ook het geraffineerde gebruik van de kleuren wit, zwart, grijs en bruin brengt stilte en rust. De woonkamer is hoog en ruim, met daarin een strak vormgegeven open haard en robuuste meubels. De villa beschikt over een fraaie veranda, de uitloop van woonkamer en slaapkamers. De veranda biedt gelegenheid in rust te genieten van de omgeving.